Boligmappa+

4 fordeler med å bruke seriøs håndverker

27. juni 2023

Skatteetaten, Boligmappa og mange andre aktører er klare på anbefalingen om å bruke seriøse håndverkere til dine oppussingsprosjekter. Det er flere gode grunner til at dette er lurt for deg som bolig- og hytteeier.

1: Skikkelige fagfolk sørger for god dokumentasjon på arbeidet

– Fjorårets endringer i avhendingsloven gjør det ekstra viktig å ha dokumentasjon på utført håndverkerarbeid. Mangler man dokumentasjon kan takstmannen sette TG3. Det er laveste tilstandsgrad, og tilsvarer egentlig verdiløst. Derfor er dokumentasjon blitt verdipapirer, forteller Eirik Vigeland, kommunikasjonssjef i Boligmappa.

2: Reklamasjonsrett ved feil eller mangler

Ved å benytte seriøse håndverkere, sikrer du deg reklamasjonsrett. Dette betyr at dersom det oppstår feil eller mangler ved arbeidet, har du rett til å kreve at håndverkeren retter opp eller kompenserer for det. Dette gir deg trygghet og beskyttelse mot eventuelle uforutsette problemer.

3: Enklere lån og finansiering til oppussing

Når du bruker seriøse håndverkere, kan det være lettere å få godkjent lån eller finansiering til prosjektet ditt. Långivere ser positivt på at du har valgt pålitelige og kvalifiserte fagfolk til å utføre arbeidet, da det reduserer risikoen for fremtidige problemer. Dette kan gi deg bedre betingelser og en smidigere finansieringsprosess.

4: Bedre posisjon i forsikringssaker ved skader eller problemer

Dersom en forsikringssak skulle oppstå på grunn av skader eller problemer knyttet til oppussingsarbeidet er det en stor fordel å ha brukt seriøse håndverkere. Dokumentasjonen vil gi deg en sterkere posisjon. Forsikringsselskaper verdsetter kvalitetsarbeid og profesjonalitet, og det kan være avgjørende for å få en rettferdig og gunstig behandling av saken din.

Det å velge seriøse håndverkere vil med andre ord kunne gi deg trygghet, beskyttelse og fordeler på flere ulike måter. Du kan være sikker på at prosjektet ditt blir håndtert på en profesjonell og pålitelig måte, og investeringen i kvalitetsarbeid vil mest sannsynlig lønne seg på lang sikt.

Få siste nytt først

Ved å fylle inn e-postadressen din under vil du motta tips og nyheter på e-post fra Boligmappa. Du kan når som helst melde deg av.

Få siste nytt først
© 2024 Boligmappa AS
Org nr 998 131 650
Besøksadresse:
Dronning Mauds gt. 10, 0250 Oslo
Postadresse:
Boligmappa AS c/o Ambita 0230 Oslo