Boligmappa+

Det kan være mye penger å spare på å bytte termostat

2. november 2023

En gammel termostat kan bruke mye strøm på å varme opp huset. En ny termostat kan derimot spare deg for mye energi.

Dersom du bruker strøm til oppvarming, for eksempel varmekabler eller varmefolie, er det termostaten som bestemmer når strømmen skal skrus på og av. Den sørger for at du får den temperaturen du ønsker i rommet. Med ny termostat varmes opp rommet på en mer effektiv måte.

Slik utnytter du termostaten best mulig

Kan man installere termostat selv?
Du kan ikke installere termostat selv ettersom dette regnes som fast montering til elektrisk anlegg. Men du kan ofte bidra til forberedelsene slik at jobben går så smidig som mulig. Dette kan du ta en prat med din elektriker om.

Det kan lønne seg å la elektrikeren kjøpe termostaten
De fleste elektrikere ønsker ikke at du gjør innkjøp av termostat selv. Det er fordi ikke elektriker kan garantere at det ikke er noe feil med produktet. Kjøper du produktet og installasjonsjobben av elektriker vil du få 5 års garanti. Dersom du velger å gjøre innkjøpet selv er det viktig at du sjekker garantien. Elektrikere kan fortsatt gi deg 5 års garanti på selve installasjonsjobben, men dersom du har kjøpt inn termostatene selv er det du som må dekke ekstra arbeid. Det vil si installasjonskostnaden ved å bytte dem, dersom det skjer noe galt med selve termostaten.

Kilde: Termostat

ELPROFFEN kan hjelpe deg med Ferdig montert

© 2024 Boligmappa AS
Org nr 998 131 650
Besøksadresse:
Dronning Mauds gt. 10, 0250 Oslo
Postadresse:
Boligmappa AS c/o Ambita 0230 Oslo