Boligmappa+

Hvem utfører jobben utvendig?

Nesten halvparten av norske husholdninger utfører de utvendige oppussingsarbeidene på boligen helt selv. Noe av forklaringen til dette kan være at utvendig maling/beisning av boligen er den vanligste formen for slike arbeidet, og at de fleste ser seg i stand til å utføre slike arbeider selv.

Når det gjelder de mer omfattende og kompliserte oppussingsarbeidene vil andelen som benytter håndverker øke. Andelen som gjør alt arbeidet selv, er lavest i den eldste aldersgruppen (75 år+), og høyest i aldersgruppen 40-54 år.

Boligmappa+

De yngste (<30 år), er den gruppen som i størst grad innhenter hjelp fra familie og venner når de skal gjøre noe med boligen utvendig, og andelen i denne aldersgruppen som inviterer venner og familie til «dugnad» har økt betydelig de siste 5 årene!

Bruken av håndverkere varierer også en del mellom ulike aldersgrupper. Blant ikke-pensjonistene (<65 år), benytter ca. en tredjedel håndverker til å utføre de utvendige oppussingsarbeidene, mens andelen øker betydelig jo eldre man blir, etter pensjonsalder.

Det er også verdt å nevne at det er store forskjeller geografisk når det gjelder hvem som utfører den utvendige oppussingen, men det får vi komme tilbake til ved en senere anledning.

© 2024 Boligmappa AS
Org nr 998 131 650
Besøksadresse:
Dronning Mauds gt. 10, 0250 Oslo
Postadresse:
Boligmappa AS c/o Ambita 0230 Oslo