Boligmappa+

Panelovn gir deg lavere strømforbruk uten store grep

2. november 2023

Panelovner har lav investerings- og installasjonskostnad. De er fleksible å plassere og lette å flytte. I tillegg er de enkle å styre, har nøyaktig regulering og lavt strømforbruk.

Hvorfor bør du installere panelovn?
Nyere bygg med god isolasjon har mindre behov for tilført varme. Alternativene er dyrere å installere og man tjener ikke inn kostnaden. I forhold til radiator for vannbåren varme ser designpanelovner også penere ut. Panelovner finnes i mange ulike farger, størrelser og design. I tillegg er varmestyringssystem enkelt å installere og kan ettermonteres, som gjør at panelovner og gulvvarme kan styres fra samme app.

Panelovner egner seg også godt til næringsbygg. Noen liker det kjøligere og andre liker det varmere. Da er det nyttig med varmekilder som kan reguleres raskt og enkelt.

Slik utnytter du panelovnen best mulig

Kan man montere panelovn på egenhånd?
Panelovn montert i stikkontakt krever ikke elektriker. Det anbefales likevel å involvere elektriker i prosessen for å sørge for at det ikke er feil på produkt og for å sikre god plassering. Om jobben krever fast montering til elektrisk anlegg, sjekke kurs eller legge opp ny kurs må en elektriker gjøre jobben.

Hvor mye strøm kan man spare med panelovn?
Hvor mye strøm panelovner bruker varierer fra geografiske områder, temperatur og isolering. Det forventes omtrent 25 % reduserte kostnader til oppvarming ved optimalt bruk.

Kilde: Panelovn

ELPROFFEN kan hjelpe deg med Ferdig montert

© 2024 Boligmappa AS
Org nr 998 131 650
Besøksadresse:
Dronning Mauds gt. 10, 0250 Oslo
Postadresse:
Boligmappa AS c/o Ambita 0230 Oslo