Boligmappa+

Slik får du sikker og effektiv elbillading hjemme

Elbiler har blitt en naturlig del av hverdagen for mange nordmenn, og med det øker behovet for trygge og effektive ladealternativer. I samarbeid med EL-PROFFEN, Norges største elektrikerkjede, ser vi nærmere på hva du bør tenke på når du skal installere elbillader hjemme eller i borettslaget.

Hvorfor installere elbillader?

Det er fristende å lade elbilen med en vanlig stikkontakt, men dette kan være farlig og øker risikoen for brann. En elbillader er utviklet for å gi trygg og rask lading, og den beskytter både bilen din og det elektriske anlegget i hjemmet. EL-PROFFEN anbefaler alltid å installere en fastmontert lader.

Med en elbillader unngår du blant annet at ladingen overbelaster strømnettet ditt, noe som kan føre til strømkutt og andre problemer. Det er derfor viktig å sørge for at installasjonen utføres av en kvalifisert elektriker som sikrer at alt er i tråd med gjeldende forskrifter.

Skreddersydde løsninger for borettslag og sameier

Mange borettslag og sameier ser også på muligheten for å tilby elbilladere til beboerne. En viktig del av dette er å sikre at infrastrukturen tåler flere biler som lader samtidig, uten at det går ut over strømkapasiteten i bygget. EL-PROFFEN tilbyr skreddersydde løsninger som gjør det enkelt å tilpasse elbillading etter behov, og de tar seg av alt fra planlegging til installasjon og vedlikehold.

Styrelederen i flere borettslag som har valgt løsninger fra EL-PROFFEN, rapporterer om svært fornøyde beboere og en enkel hverdag med full kontroll over ladesystemet. Ved å velge en skalerbar løsning kan borettslaget enkelt utvide kapasiteten etter hvert som flere beboere anskaffer elbil.

Boligmappa+

Elektrikerlærling Markus i Elektrotema med kunden Jan Andre

Jan Andres valg – et trygt og sikkert hjemmeladealternativ

Jan Andre fra Kristiansand valgte en lader fra EL-PROFFEN etter å ha vurdert sikkerheten til hjemmets elektriske anlegg. For han var det viktig å ha en pålitelig løsning som både ga rask lading og som var trygg i bruk. EL-PROFFEN sørget for installasjon med riktig kapasitet og dokumentasjon gjennom Boligmappa.

– Det var viktig for meg å få en trygg løsning som jeg kan stole på. Med EL-PROFFEN fikk jeg hjelp fra start til slutt, og jeg er nå trygg på at både hjemmet og bilen er godt ivaretatt, sier Jan Andre.

Viktigheten av å bruke en elektriker

Installasjon av en elbillader krever inngående kunnskap om både det elektriske anlegget og sikkerhetskrav. Derfor er det avgjørende å bruke en kvalifisert elektriker for å sikre at alt blir riktig utført. Ved å bruke en profesjonell installatør, som medlemsbedriftene i EL-PROFFEN, sikrer du deg mot farer som feil installasjon kan medføre, og du kan føle deg trygg på at ladingen blir utført på en sikker og effektiv måte.

Boligmappa+

EL-PROFFEN dokumenterer i Boligmappa

Alle medlemsbedriftene i EL-PROFFEN dokumenterer i Boligmappa etter utført oppdrag. På den måten får boligeier samlet alt på ett sted, og dokumentasjonen følger boligen hele dens levetid.

– Dokumentasjon er det viktig å ha kontroll på. Som Norges største elektrikerkjede er det viktig for oss i EL-PROFFEN å hjelpe alle med å ha kontroll på det. Derfor sender vi all dokumentasjon rett i Boligmappa, sier Sven Arild Bransdal, markedssjef i EL-PROFFEN.

Artikkelen er skrevet i samarbeid med EL-PROFFEN.

Les mer fra EL-PROFFEN her.

© 2024 Boligmappa AS
Org nr 998 131 650
Besøksadresse:
Dronning Mauds gt. 10, 0250 Oslo
Postadresse:
Boligmappa AS c/o Ambita 0230 Oslo